33% allvarligt sjuka patienter bättre med Remdesivir

33% allvarligt sjuka patienter bättre med Remdesivir

Studier visar förbättring med remdesivir

 

33% allvarligt sjuka patienter bättre med Remdesivir från tillverkaren Gilead Sciences Inc’s, säger hälsomyndigheterna i Sydkorea. Mer forskning behövs göras för att avgöra om förbättringen beror på läkemedlet eller andra faktorer som patienters immunitet och andra behandlingar, tillade de.
Remdesivir har varit i framkant i den globala kampen mot COVID-19 efter att den intravenöst administrerade medicinen hjälpte till att förkorta sjukhusets återhämtningstider i en amerikansk klinisk prövning. Flera länder inklusive Sydkorea har lagt till läkemedlet till listan över behandling för sjukdomen orsakad av coronaviruset.

9 av 27 patienter bättre men mer studier behövs

I sin senaste uppdatering av läkemedlet, sade Gilead på fredag ​​en analys visade att remdesivir hjälpte till att minska risken för dödsfall hos allvarligt sjuka COVID-19 patienter men varnade för att rigorösa kliniska prövningar behövdes för att bekräfta nyttan. Koreas Centers for Disease Control and Prevention rapporterade på lördagen resultaten från en första grupp av 27 patienter som fick remdesivir på olika sjukhus. Nio av patienterna visade en förbättring i deras tillstånd, 15 visade ingen förändring och tre förvärrades, berättade KCDC: s biträdande direktör Kwon Jun-wook till en briefing. Resultatet hade ännu inte jämförts med en kontrollgrupp och mer analys behövdes för att bedöma remdesivirs fördel, sa Kwon.

Små men ihållande utbrott i Sydkorea

I juni bad Sydkorea Gilead att tillhandahålla tillräckligt med sitt läkemedel för att behandla mer än 5 000 COVID-19 patienter för att förbereda en eventuell andra infektionsvåg. Sydkorea har kämpat med små men ihållande utbrott av det nya coronaviruset, med 62 nya fall rapporterade från och med söndagen, vilket har lett till landets totala 13 479 fall med 289 dödsfall.

Källa:www.reuters.com