Bill Gates donerar ytterligare 2.1 miljarder till coronavaccin

Bill Gates donerar ytterligare 2.1 miljarder

Bill Gates donerar ytterligare 2.1 miljarder till coronavaccin

Bill and Melinda Gates Foundation lovade under torsdagen ytterligare 250 miljoner dollar för att stödja utvecklingen av behandlingar och coronavacciner som är lätta att leverera mot COVID-19. Gates-stiftelsens senaste bidrag, dess största till dags dato, tillförs utöver de 70 miljoner dollar som den tillförde i november. Detta innebär att deras totala bidrag uppgår till 1,75 miljarder dollar, sa stiftelsen.

Läs även:Vissa blodgrupper skyddar mot COVID-19

 

Vacciner och tester till låginkomstländer

“Huruvida (världen) blir bättre för alla beror på hur världens ledare agerar och deras engagemang för att leverera tester, behandlingar och vacciner till de människor som behöver dem”, säger Melinda Gates, medordförande för Gates Foundation. Bidraget kommer också att stödja leverans av tester och vacciner i låg- och medelinkomstländer, tillade stiftelsen. Storbritannien blev det första landet att rulla ut ett COVID-19-vaccin med en 90-årig mormor som fick de första sprutan av Pfizer-BioNTech-vaccinet.

Läs även:Coronavaccin blir kostnadsfritt i Sverige

 

 Bill Gates donerar ytterligare 2.1 miljarder till vaccin

Kanada har godkänt vaccin

Kanada godkände samma vaccin under onsdagen. Pfizers vaccin möter emellertid utmaningar i länder med lägre inkomster på grund av dess ultra-kalla lagringskrav. Den måste transporteras och förvaras vid minus 70 grader Celsius, betydligt under standarden för vacciner på 2-8 grader Celsius . ”Vi har nya läkemedel och fler potentiella vacciner än vad vi kunde ha förväntat oss i början av året. Men dessa innovationer kommer bara att rädda liv om de kommer ut i världen, säger Bill Gates, medordförande för Gates Foundation.

Läs även:Coronavaccin till utvecklingsländer en utmaning

 

Källa:www.reuters.com