D-vitamin skyddar pensionärer mot COVID-19

D-vitamin skyddar pensionärer mot coronavirus

D-vitamin skyddar pensionärer mot COVID-19

Att ta regelbundna vitamin D- eller omega-3-tillskott stärker pensionärernas immunsystem och hjälper dem att avvärja infektioner inklusive Covid-19, visar en stor studie. Båda tillskotten är viktiga för god hälsa och finns i fet fisk. En studie av mer än 2000 pensionärer avslöjade att tillskotten minskar risken för infektioner men har ingen inverkan på benhälsa, minne och muskelfunktion. Resultaten bidrar till en växande grupp av studier som visar att höga vitamin D-nivåer avvärjer Covid-19 och förbättrar också människors chanser att överleva om de blir smittade. Förra månaden uppmanade Matt Hancock människor att ta D-vitamin för att öka deras allmänna hälsa och sade att regeringen skulle öka uppmuntran att använda tillskottet.

         

Mindre benägna att drabbas av infektioner

Professor Heike Bischoff-Ferrari från Zürichs universitet i Schweiz, som ledde den senaste studien, sa: ‘Våra resultat tyder på att vitamin D och omega-3 som kompletteras hos vuxna i åldern 70 år eller äldre…inte ger några fördelar när det gäller benhälsa, minne och muskelfunktion. Vidare sa han: ‘Vi tror dock att det finns en effekt på infektioner – som Covid-19.’ En analys av 2157 friska män och kvinnor i åldern 70 år och äldre fann att omega-3-användare var 11 procent mindre benägna att drabbas av infektioner. Studien ägde rum mellan 2012 och 2014, långt innan coronaviruspandemin exploderade i november 2019. Även om resultaten därför inte ger direkt bevis för att tillskotten kan skydda äldre mot coronavirus, är de tillämpliga, säger experterna.

D-vitamin skyddar pensionärer mot coronavirus

Rekommenderas året runt

Hälsochefer har länge rekommenderat att vitamin D-tillskott ska tas av vuxna i Storbritannien under vintern, när det är mindre solsken. Kroppen skapar D-vitamin från direkt solljus på huden när du är utomhus. Det kan också erhållas med dietkällor som fet fisk, ägg och vissa frukostflingor. NHS uppdaterade sin vägledning i våras för att säga att folk bör överväga att komplettera året runt eftersom karantän kan få människor att spendera mer tid inomhus. Råd om tillskott året runt fanns redan för äldre, som kan vara hembundna, och de med mörk hud.

 

 Beställ hem ett D-vitamin självtest              

Fraktfri leverans av vitaminer

 

 

 

 

Källa:www.dailymail.co.uk