Donald Trump smittad av coronaviruset

Donald Trump smittad av coronaviruset

Donald Trump smittad av coronaviruset

President Donald Trump sa idag ​​att han och hans fru Melania hade testat positivt för COVID-19. ”Vi kommer att börja vår karantän- och återhämtningsprocess omedelbart. Vi kommer att gå igenom det här TILLSAMMANS! ” sa presidenten i en tweet tidigt på fredag ​​morgon. Trump, 74, är i hög risk med det dödliga viruset  på grund av sin ålder och för att han anses vara överviktig. Han har varit vid god hälsa under sin tid på kontoret men är inte känd för att träna regelbundet eller följa en hälsosam kost. Trump underskattade allvaret med coronaviruset i ett tidigt skede och har upprepade gånger förutspått att det skulle försvinna. På torsdagskvällen sa han att slutet på pandemin var i sikte. Han bär sällan en mask och kritiserar människor, inklusive den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden som gör det. Mer än 200 000 människor har dött av COVID-19  bara i USA. Äldre och de med underliggande sjukdomar har drabbats särskilt hårt.

Donald Trump smittad av coronaviruset

Ändrar förutsättningarna i presidentvalet

Trump uppmanade amerikanska stater att återuppta nedstängda ekonomier, även om antalet fall fortsatte att stiga. Hans hälsotillstånd som skakade finansmarknaderna ändrar förutsättningarna i presidentkampanjen 2020 dramatiskt. Med bara några veckor före valet den 3 november kommer Trump nu att vara borta från att göra personliga evenemang efter att ha hållit en massa demonstrationer med tusentals människor på inomhus- och utomhusplatser som strider mot rådande rekommendationer.

Ledare i världen skickar hälsningar

Trumps positiva test innebär också att andra på de högsta nivåerna i den amerikanska regeringen har blivit utsatta och kan behöva karantän också. En tjänsteman i Vita huset sa tidigt på fredagen att kontakt spårning pågår. Trumps läkare, Sean Conley, sa att han förväntade sig att presidenten skulle utföra sina uppgifter “utan störningar” medan han återhämtar sig. ”Presidenten med fru har det bra vid den här tiden, och de planerar att stanna hemma i Vita huset under deras konvalescens,” skrev Conley i ett memo som distribuerades till pressen. Ledare runt om i världen önskade Trump en snabb återhämtning. Putin hälsade att Trumps “inneboende vitalitet” kommer att se honom klara COVID-19

 

 

 

Källa: www.reuters.com