USA:s nya president tillsätter pandemi arbetsgrupp

USA:s nya president tillsätter pandemi arbetsgrupp

USA:s nya president tillsätter pandemi arbetsgrupp

För att göra coronaviruset till sin omedelbara prioritet kommer USA: s valda president Joe Biden på måndag att tillkännage en arbetsgrupp med 12 medlemmar för att hantera pandemin. Biden tillbringade mycket av sin valkampanj med att kritisera president Donald Trumps hantering av pandemin, som nu har orsakat 237 000 människors död i Amerika. USA såg ett rekordantal av nya infektioner förra veckan, med det totala antalet fall närmare 10 miljoner.

Trump har ej erkänt sig besegrad

Efter fyra dagars osäkerhet när rösterna räknades i nyckelstater satte Bidens seger på lördag i Pennsylvania honom över tröskeln till 270 röstlängder som han behövde för att bli USA:s nästa president. Trump har inte erkänt sig besegrad och har lovat att utmana resultatet i domstol. Coronavirus-arbetsgruppen kommer att tillsättas för att utveckla en plan till när Biden tillträder i januari. Det kommer att ledas av tre medordförande, före detta kirurggeneral Vivek Murthy, före detta Food and Drug Administration-kommissionär David Kessler och Dr Marcella Nunez-Smith från Yale University, enligt två personer som är bekanta med saken. “Jag kommer inte att spara någon ansträngning – eller engagemang – för att vända denna pandemi”, sa Biden i sitt segertal på lördag i Wilmington.

Joe biden tar över 20 januari

Arbetsgruppens tillkännagivande kommer att starta en hektisk vecka där Biden och den utvalda vice presidenten, Kamala Harris, går framåt med presidentövergången på ett antal fronter, med Biden på allvar för att uppgiften att bygga sin administration inför hans 20 januari invigning. Hans övergångsteam lanserar en ny webbplats, BuildBackBetter.com, och ett nytt socialt media konto, @transition46, för att ge allmänheten information om överlämnandet.

 

 

Källa: www.reuters.com