Kina har startat vaccinera riskgrupper

Kina har startat vaccinera riskgrupper

Kina har startat vaccinera riskgrupper

Kina har gett experimentella vacciner mot coronaviruset till grupper som utsätts för höga infektionsrisker sedan juli, berättade en hälsoinspektör till statliga medier.
Inget vaccin har ännu inte  godkänts i stora studier som bevisar att det är säkert och effektivt. Målet är att öka immuniteten hos specifika grupper av människor, inklusive medicinsk personal, de som arbetar på livsmedelsmarknaderna och inom transport- och tjänstesektorn, sa Zheng Zhongwei, en tjänsteman från National Health Commission, till statlig TV i en intervju som sändes sent på lördagen. Myndigheterna kan överväga att utvidga nödprogrammet för att försöka förhindra eventuella utbrott under hösten och vintern, tillade Zheng, som är chef för det kinesiska regeringsteamet som samordnar statliga resurser för utveckling av coronavaccin. Riktlinjerna för nödanvändning av potentiella vacciner mot coronaviruset, som godkänts 24 juni enligt Zheng, har inte offentliggjorts. Statens media Global Times rapporterade i juni att Kina har erbjudit vaccinkandidater till anställda på statliga företag som reser utomlands. Coronaviruset har idag skördat nästan 800 000 dödsfall världen över

Priset nära tillverkningskostnaden

Vissa länder är skeptiska till Kinas användning av experimentella vacciner. Papua Nya Guinea har förnekat tillträde till kinesiska medborgare som deltar i vaccinförsök, enligt den australiensiska tidningen. Kinas vacciner mot coronaviruset kommer att prissättas nära kostnaden för tillverkning, sa Zheng. “Det betyder inte att företag inte kan göra vinst”, sade Zheng. “Företag bör besluta om måttliga vinster eller rimliga vinster baserade på kostnader.” Ett potentiellt vaccin mot coronaviruset som utvecklas av en enhet i Sinopharm kan kosta högst 1 000 yuan ($ 144) för två doser, berättade Sinopharms ordförande Liu Jingzhen till statliga media förra veckan.m”[Priset] kommer definitivt att vara lägre än vad Liu sa,” sade Zheng.

 

 

 

 

 

Källa:www.reuters.com