Lovande strategier innan ett coronavaccin

Lovande strategier innan ett coronavaccin

Lovande strategier innan ett coronavaccin

Antikroppar som hindrar coronaviruset från att spridas i kroppen är bland de lovande strategierna för att avvärja allvarlig sjukdom innan coronavacciner kommer, säger Anthony Fauci, chef för National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Antikroppsbaserade läkemedel, blod från återhämtade patienter och antivirala läkemedel undersöks som tidiga behandlingar, sa Fauci. Syftet är att förhindra att patienter utvecklar den allvarliga lungskada som Remdesivir och det antiinflammatoriska läkemedlet dexametason administreras för. “Vi fokuserar mycket hårt på behandling av tidig infektion och, eller förebyggande av infektion,” sa Fauci till Journal of the American Medical Association i en intervju. “Och det är bron till vaccinet.”

Lovande strategier innan ett coronavaccin

700 miljoner doser i april 2021

Immunisering mot coronaviruset kan börja i USA i november eller december, sa Fauci, även om det förmodligen kommer att ta fram till minst tredje kvartalet 2021 innan tillräckligt många amerikaner har skyddats mot pandemiviruset för att avsevärt minska sitt hot. Fauci sa att 100 miljoner doser av vaccin kan produceras i december, och alla sex företag som levererar USA är planerade att ha gjort 700 miljoner doser i april nästa år.

-Vi måste förlita oss på mediciner

När inga vacciner har visat sig förhindra Covid-19 måste hälsovårdsmyndigheterna fortsätta att driva på nya behandlingar och åtgärder för att förhindra att coronavirus sprids, säger Robert “Chip” Schooley, professor i medicin vid University of California, San Diego, som studerar mer potenta versioner av en befintlig antivirala läkemedel. “Optimalt skulle vi ha ett oralt antiviralt läkemedel som du kan ge till fler tidigare under sjukdomen”, sa Schooley. Vacciner kanske inte är 100% effektiva, “vilket är bättre än ingenting, men vi måste fortfarande förlita oss på mediciner och beteendemodifieringar under lång tid framöver.”

 

Källa:www.bloomberg.com