Sydkorea godkänner tester av ny antikroppsmedicin

Sydkorea godkänner tester av ny antikroppsmedicin

Har utvecklats från blodprov

Sydkorea godkänner tester av en ny antikroppsmedicin från Celltrion Inc. Det är ett experimentellt behandlingsläkemedel mot COVID-19. Det är landets första antikroppsmedicin som testas på människor. Antikroppsbehandling utvecklades från ett blodprov taget från en av de första sydkoreanska patienterna som återhämtade sig från COVID-19 i februari. Läkemedelsproducenter över hela världen jobbar för att utveckla vacciner och behandlingar mot det nya coronaviruset som har infekterat nästan 14 miljoner människor och dödat mer än 580 000 världen över. Celltrions antikroppsbehandling riktas mot virusets yta och är utformad för att hindra det för att låsa fast vid mänskligaceller.

Sydkorea godkänner tester av ny antikroppsmedicin

Räknar med att medicinen är klar tidigt 2021

För fas I-studie av läkemedlet planerar företaget att använda 32 friska frivilliga i samarbete med ett lokalt sjukhus. I djurförsök har läkemedlet visat sig ha en 100-faldig minskning av den virala belastningen. Celltrion meddelade att mänskliga studier av dess behandling kommer att börja snart i Europa, inklusive Storbritannien. Testerna kommer att följas av globala försök hos patienter med milda och måttliga symtom. Det räknar med att de primära resultaten från studierna i slutet av detta år och syftar till att kommersialisera läkemedlet i början av 2021.”Våra mänskliga försök genomförs globalt och vi kommer att kunna exportera säkert. Vi kommer att erbjuda det till patienter utomlands först efter att ha säkerställt inhemska leveranser till Sydkorea,” berättade Kee Woo-sung,  verkställande direktör.

Kommer ge medicinen ett överkomligt pris

Kee Woo-sung önskar att läkemedelstillverkare borde göra priser för sina COVID-19-behandlingar överkomliga för att hjälpa till att avsluta pandemin. De planerar att göra läkemedlet  billigare än Gilead Sciences Inc: s antivirala Remdesivir. I juni prissatte Gilead sin COVID-19 behandling  Remdesivir till 2 340 dollar per patient för i utvecklingsländer. Andra företag som utvecklar potentiella COVID-19-behandlingar inkluderar Eli Lilly och Co, Regeneron Pharmaceuticals Inc och AbbVie

Källa: www.reuters.com