Thailand förbereder 10 000 vaccindoser

Thailand förbereder 10 000 vaccindoser

Thailand förbereder 10 000 vaccindoser

Thailändska forskare planerar att påbörja mänskliga försök med ett potentiellt coronavaccin i november och att Thailand förbereder 10 000 vaccindoser, sade en högre tjänsteman på söndagen och siktar på att ett vaccin som kan vara redo att användas i slutet av nästa år. Efter gynnsamma försök med primater är nästa steg att tillverka doser för mänskliga försök, säger Kiat Ruxrungtham, chef för Bangkoks vaccinutvecklingsprogram för Chulalongkorn University.
Det finns inga godkända vacciner mot viruset som orsakar COVID-19, men 19 kandidater testas på människor globalt. Kina leder kapplöpningen med ett experimentellt vaccin från Sinovac Biotech Ltd (SVA.O)

5000 personer kommer ingå i testerna av vaccinet

Thailands första anläggning bör slutföra produktionen i oktober och skicka produkterna till en andra anläggning, som borde vara klar i november, sade han. Ursprungligen var det tidigaste målet september, men Kiat sa att inte tillräckligt med vaccin kan vara redo då. Anläggningar i San Diego och Vancouver kommer att producera vaccinet  för försöken på 5 000 personer. Den första gruppen, i åldern 18 till 60 år, kommer att få olika doser av vaccinet, sade han.
Försöken accepterar inte frivilliga ”förrän vi får godkännande från den thailändska livsmedels- och drogadministrationen och en etikkommitté”, sa Kiat.
Det thailändska företaget BioNet-Asia förbereder sina anläggningar för storskalig tillverkning om försöken visar sig vara framgångsrik, sade han.
“Om allt går enligt plan är vaccinet klart för Thailand under tredje eller fjärde kvartalet nästa år,” sade Kiat.

 

Källa: www.reuters.com