UV-robotar dödar coronavirus

UV-robotar dödar coronavirus

UV-robotar dödar coronavirus

Robotar som kan döda coronaviruset med ultraviolett ljus har tagits in på en av Londons största tågstationer, St Pancras International.  Åtgärden görs i ett försök att återställa kundernas förtroende för säkerheten på knytpunkter med många resenärer. England drabbades av ett bakslag när premiärminister Boris Johnson bad folk att arbeta hemifrån där det är möjligt. Han beordrade också restauranger och barer att stänga tidigt för att ta itu med den andra vågen av COVID-19-infektioner.

UV-robotar dödar coronavirus

Vill få tillbaka förtroende

St Pancras International hade 34,6 miljoner in- och utgångar under året fram till mars 2020 vilket gör den till den nionde mest trafikerade stationen i landet. “Det viktigaste för oss är att få kundernas förtroende”, säger Jay Newton, chef för Stations Engineering and Operations. “Vi är den första järnvägsstationen som tar in denna typ av teknik eftersom vi vill tillåta människor att använda en järnvägsstation med tillförlit, använda våra butiker med tillförsikt och långsamt återgå till ett normalt sätt”, sa han till Reuters.

Robotarna använder desinfektionsmedel

Robotarna använder ultraviolett ljus för att svepa stora områden utan behov av kemiskt desinfektionsmedel, sade stationen och lade till att tekniken kunde döda nästan 100% av bakterier och virus – inklusive coronavirus – på ytor och i den omgivande luften på några minuter. St Pancras International är terminalen för Eurostar-förbindelsen till Paris, Bryssel och Amsterdam, och delar också länkar till sex tunnelbanelinjer i London med närliggande King’s Cross-station.

 

Källs: www.reuters.com