Vacciner prioriteras av myndigheterna i USA

Vacciner prioriteras av myndigheterna i USA

Minst 4 vacciner testas i USA och Tyskland

Tyska BioNTech och den amerikanska läkemedelsjätten Pfizers vacciner prioriteras av myndigheterna i USA, sade företagen på måndag. Livsmedels- och läkemedelsadministrationens “fast track” beviljas för att påskynda översynen av nya läkemedel och vacciner som visar potential att tillgodose otillfredsställda medicinska behov. Kandidaterna, BNT162b1 och BNT162b2, är de mest avancerade av de minst fyra vacciner som testas av företagen i studier som pågår i USA och Tyskland. Pfizers aktier ökade med cirka 2% och amerikanska börsnoterade BioNTech-aktier steg upp cirka 6% av nyheten.

Vacciner prioriteras av myndigheterna i USA

Bra resultat hittills i testerna

Tidigare denna månad sa företagen att tester med två doser av BNT162b1 på 24 friska frivilliga visade att de efter 28 dagar hade utvecklat högre nivåer av COVID-19 antikroppar än vad som ses hos infekterade människor.

100 miljoner doser planeras

Om de pågående studierna är framgångsrika, tillsammans med att två vacciner får statusen “fast track” från myndigheten i USA, säger företagen att de förväntar sig att göra upp till 100 miljoner doser i slutet av detta år och potentiellt mer än 1,2 miljarder doser före slutet av 2021.Företagen sa att de förväntar sig att inleda en stor test med upp till 30 000 deltagare så snart som senare denna månad, om de får godkännande av lagstiftningen.

 

Källa:www.reuters.com