WHO:Coronatester bör användas mer vid resor

WHO:Coronatester bör användas mer vid resor

WHO:Coronatester bör användas mer vid resor

Coronatester bör spela en större roll vid internationella resor säger WHO-experter. De bör användas mer i internationella resor än karantäner, sade ordföranden för Världshälsoorganisationens vid den senaste akutkommittén. Didier Houssin, ordförande för den oberoende expertpanelen som ger råd om COVID-19-pandemin, sa att det var viktigt för FN-byrån att ge uppdaterad vägledning om säkra internationella flygresor. “det är uppenbart att användningen av testerna nu ska ha en mycket större plats jämfört med exempelvis karantän, vilket säkert skulle underlätta saker med tanke på alla ansträngningar som har gjorts av flygbolag och flygplatser”, sa Houssin på en presskonferens .

Kommer snart ut med nya råd

WHO: s främsta akutexpert Mike Ryan sa att resa nu är “relativt säkert” och utgjorde en “relativt låg” hälsorisk, men att “det finns ingen nollrisk”. ”Därför är det avvägning som länderna måste göra, risken för att en resenär anländer och eventuellt startar en annan kedja för överföring, mot den uppenbara fördelen med att tillåta resor ur ett socialt och ekonomiskt perspektiv,” sa han. ”…Vi kommer snart ut med mer råd till länder när det gäller riskhanteringsprocessen. ”

WHO:Coronatester bör användas mer vid resor

Virusets ursprung studeras

Ryan sa att ett WHO-ledd internationell forskargrupp hade hållit sitt första virtuella möte med kinesiska motsvarigheter angående gemensamma utredningar om ursprunget till det coronaviruset som uppstod i Kina i december förra året. Ryan varnade för att det var svårt att göra vetenskapligt arbete med virusets ursprung i en ”politiskt berusad” miljö. ”Vi är forskare. Vi vill ha bästa möjliga vetenskapliga resultat som skapar bästa möjliga bevis för denna sjukdoms ursprung, sade han.

 

 

Källa:www.reuters.com